מתכונים לט"ו בשבט

   עוגיות דבש ותפוזים
רכיבים: 150 גרם חמאה 1/2 כוס סוכר 1 ביצה 1/2 כוס דבש 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר 3 כפות מיץ תפוזים טרי קליפה מגוררת מתפוז אחד 3 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה לקישוט: 1/4 כוס גרידת תפוז 2 כפות סוכר 2 כפות אבקת סוכר אופן הכנה: 1. בקערת המערבל, מקציפים את החמאה והסוכר במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצה, הדבש, הג'ינג'ר, המיץ וגרידת התפוז. ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם חלק. 2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוספים את תערובת הקמח לקערת המערבל בהדגרה, תוך כדי הק...
לכתבה המלאה »
   סהרוני שקדים
רכיבים: 100 גרם אבקת סוכר 200 גרם חמאה רכה 1 כפית תמצית וניל 200 גרם קמח 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 100 גרם שקדים טחונים לציפוי : אבקת סוכר אופן הכנה: מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. (אם יש שתי תבניות אפשר גם להכין 2 מראש) מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והשקדים. מוסיפים את תערובת הקמח לקרם החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. משלב זה אפשר לעבוד בשני אופנ...
לכתבה המלאה »
   טרייפל פירות יבשים
רכיבים: לתחתית: עוגת ספוג חתוכה ל 8 עיגולים בקוטר המתאים לתחתית הכלים האישיים או לקוביות של 1 ס"מ 1/4 כוס ברנדי או קוניאק 1/4 כוס חלב לקרם וניל: 1 גביע גבינת מסקרפונה+1 מיכל שמנת מתוקה או יוגורט בטעם פרנץ' ונילה (דאבל קרים של יופלה או קרם דה לה קרם של דנונה) 1 כפית תמצית וניל משובחת 2 כפות אבקת סוכר (או לפי הטעם) לשכבת הפירות הראשונה: 2 כוסות פירות יבשים מכל המינים והסוגים. המלצה לחלוקה הבאה: 1/4 כוס צימוקים זהובים 1/4 כוס קוביות משמשים מיובשים 1/4 כוס קוביות שזי...
לכתבה המלאה »
   פאי פקאן
רכיבים: לבצק: 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 1 חלמון 3 כפות מים קרים למלית: 3 כפות חמאה (45 גרם) 1/3 1 כוסות סירופ תירס בהיר (רצוי של "קארו") 2/3 כוסות סוכר חום 1 ביצה 3 חלמונים 1 כף ליקר או ברנדי 1 כפית תמצית וניל 1/4 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם) 350 גרם חצאי פקאן מסוכרים אופן הכנה: 1. להכנת הבצק: שמים במיכל מעבד-מזון את הקמח והסוכר, ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים קלות רק לקבלת תערובת של פירורי בצק בגודל אפונה זעירה. 2. טורפים ...
לכתבה המלאה »
   עוגת תפוז בחושה של ארקפה
רכיבים: 125 גרם חמאה מומסת 10 מ"ל (2 כפיות) שמן תירס קליפה מגוררת מתפוז אחד 6 כפות תרכיז תפוזים קפוא 85 גרם (3 כפות) אבקת סוכר 50 גרם (2 כפות גדושות) שקדים טחונים 125 גרם קמח מנופה 2 ביצים טרופות 15 מ"ל (1 כף) חלב פושר 6 גרם (1 כף מחוקה) אבקת אפיה 2 כפות שקדים פרוסים אופן הכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את התבנית. 2. שמים בקערה 2 כפות מהחמאה , את השמן, קליפת התפוז והתרכיז הקפוא ומערבבים היטב. 3. שמים את יתרת החמאה ואבקת הסוכר במערבל ומערבלים לקרם אחיד....
לכתבה המלאה »
עמוד 1 מתוך 2 1 2 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 1page 2page 3page 4page 5